Domácí a tradiční. Bohužel pro ty, kteří žijí v městských bytech, skoro i nedostupná. Zabíjačková polévka je parádní pokrm pro každého, kdo někdy bydlel na vesnici. Ale teď si ji můžete připravit snadno a rychle kdekoliv – stačí jen jedno jelito od řezníka.
Ingredience:
Jedno kroupové jelítko
cibule
sádlo (může být i olej)
půl druhé lžíce hladké mouky
půl litru vody
dva stroužky česneku
dvě lžičky majoránky
sůl a pepř
Postup:
Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme, pak zasypeme trochou mouky. Až cibulka zpění a bude růžová, vymačkáme k ní jelítko, směs promícháme a přidáme trochu vody. Poté ještě krátce povaříme a dochutíme kořením a česnekem. Podle chuti lze ještě přidat kroupy (podle staročeské tradice) nebo třeba rýži.
Vaše komentáře k receptu
Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!