Inspektor televize Nova se dnes pustil do výroby oblíbeného sýra. Chtěl vyzkoušet, jestli se pochoutka dá vyrobit doma, a jestli to náhodou nevyjde i levněji.
Oblíbená „Lučina“ se dá udělat i doma a za bezkonkurenční cenu. Potřebujete jen opravdu málo, bílý kapesník, hrnec, cedník, dva velké bílé jogurty (minimem je deset procent tuku), smetanu ke šlehání a trochu soli.
Postup:
Jogurty promíchejte se šlehačkou a směs pak trochu osolte. Na cedník, který je na nádobě se směsí, dejte kapesník (nebo zkrátka plátýnko, utěrku) a na něj směs vylijte. Vše vložte do lednice a nechte přes noc odkapat. A je hotovo!
Chutově má tento sýr k lučině daleko, ale není špatný. Do druhého dne sýr v ledničce zhořkl, takže je zapotřebí vyrobit najednou menší množství.
Nám nic nezhořklo,jedli jsme to cca dny,jako lučinu to také nevidím,spíše jako domácí pomazánkové máslo,za nás palec nahoru :)
Nám nic nezhořklo,jedli jsme to cca 4 dny,jako lučinu to také nevidím,spíše jako domácí pomazánkové máslo,za nás palec nahoru :)
My jsme dali ty jogurty 3 a byla vynikající. Nic nám nezhořklo! Určitě palec nahoru!
V jeho kucharce je jiny postup :-) pokud nejprve slehacku (33%) uslehate do tuha a az pote se prida jogurt, je lucina druhy den opravdu nadychana a vynikajici, tak jak ma byt :-) pridala jsem I pazitku a mooc nam chutna :-)