Láďa dnes dostal recept na švestkové knedlíky. Klasika všech klasik české kuchyně, dalo by se říct. Ale to by nebyly naše recepty, kdyby to bylo na klasický způsob :) Náš dnešní recept na švestkové knedlíky je přímo od našich babiček jde o ryze staročeský recept, který zvládne fakticky každý, neboť základ tvoří jen 3 suroviny a špetka soli. A překvapivě je velice rychlý, protože knedlíky jsou z nekynutého těsta.
Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek horké vody
- špetka soli
- švestky
Jak na to? Polouhrubou mouku a sůl nasypeme do mísy a zalijeme horkou vodou. Mícháme a mícháme, dokud nevznikne těsto. Až máme těsto hotové, necháme ho chvilku odpočinout. Poté z něj uděláme váleček, který potom ručně zplácneme.na placku vyskládáme švestky, nakrájíme těsto a kolem švestky uděláme klasicky kuličku, kterou vyválíme v mouce. Knedlíky dáme do vroucí vody na dobu zhruba 7 minut, než vyplavou nahoru.
Knedlíky dozdobíme cikrem, mákem, přelijeme máslem a sníme :-)
Podle tohohle receptu jsou trošku gumové, v knize Vaříme s Láďou Hruškou je ještě trošku bílého jogurtu, po kterém jsou knedlíky absolutně bravurní
Hned kdyz jsem videla na Nove tenhle recept a Ladu v akci (haha.. vytvaruj plocheho hada..), zkusila jsem je na chalupe v Krkonosich, z vlastnich svestek, UZASNE !!!! od te doby jsem je delala uz poctvrte, ted jsem zpatky v Amsterdamu a nastesti (!!) jsem tu jeste mela ceskou mouku (to tu oni neznaji :-( I jsem si privezla nase svestky :-) Muj kamarad se mnou knedliky dneska vyrabel, aby se to naucil… Lada Hruska je FANTASTICKY :-) diky nemu jsem se po letech vratila k memu oblibenemu pokrmu :-)
Dávám zásadně hladkou mouku.Je lepší přidat lžíci sádla.Jsou měkoučké a vláčnější těsto.
?Co to ma byt za recept? Nebude to testo hodne lepkave? Moc se mi to nezda