Domácí pribiňák

Autor Láďa Hruška

Oblíbená dobrota, kterou každý z nás v dětství doslova miloval. Láďa Hruška si tentokrát vzal na paškál klasické „pribiňáky“. Ty jsou v dnešních obchodech nebývale předražené, ale existuje samozřejmě i možnost, jak připravit porci doslova za hubičku.   Postup: Vyšleháme smetanu a promícháme se dvěma vanilkovými cukry a tvarohem. Mícháme do doby, než vznikne krémová směs. K „pribiňáku“…

Kategorie: Dezerty, Na svačinu | 2 komentáře

Zobrazit celý recept

Domácí nugátové croissanty

Autor Láďa Hruška

Máte chuť na něco sladkého? Další recept Ládi Hrušky Vám popíše přípravu nugátových minicroissantů. Za necelých padesát korun si jich můžete udělat hned šestnáct (v obchodě vyjde na nejméně sedm korun kus). Postup: Vyválíme listové těsto. Dáme na něj talíř a podle něj vykrojíme kolečko. To rozdělíme na osm dílů. Do spodní části vložíme kousek…

Kategorie: Levně a chutně, Na svačinu, Pečivo | 1 komentář

Zobrazit celý recept

Default thumbnail.

Domácí tavený sýr

Autor Láďa Hruška

Máte rádi tavený sýr? Jasně, zbytečná otázka. Ví to i Láďa Hruška, který Vám přináší recept na domácí „taveňák“. Oproti supermarketu za méně než polovinu peněz a bez „éček“.   „Důležité je, abyste použili měkký tvaroh nevaničkový, ale v POZLÁTKU,“ říká Láďa Hruška. Postup: Dejte tvaroh do misky, rozmačkejte vidličkou a zlehka posolte. Přidejte lžičku…

Kategorie: Levně a chutně, Na svačinu | 0 komentářů

Zobrazit celý recept

Domácí pivní rohlíky

Autor Láďa Hruška

Pivní rohlíky jsou poměrně oblíbenou pochoutkou. Samozřejmě si je můžete připravit i doma, Láďa Hruška rád řekne, jak na to. Ingredience: Tři a půl hrnku polohrubé mouky vejce lžíce mléka lžička soli kmín, hrubá sůl na posyp hrnek světlého piva ¾ kostky droždí velký panák oleje Toto množství stačí zhruba na dvanáct rohlíků. Cenově vyjdou…

Kategorie: Levně a chutně, Na svačinu, Pečivo | 0 komentářů

Zobrazit celý recept

Domácí loupáky

Autor Láďa Hruška

Domácí loupáky, které vyjdou na tři koruny za kus? Láďa Hruška to dokáže, pojďme si o tom říct něco víc. Ingredience: dva vaječné žloutky (jeden do těsta, jeden na pomašlování) kůra z citronu vanilkový cukr malá kostka másla hrnek vlažného mléka půl kostičky droždí vrchovatá lžíce krupicového cukru špetka soli tři hrnky hladké mouky Postup: Těsto…

Kategorie: Levně a chutně, Na svačinu, Pečivo | 6 komentářů

Zobrazit celý recept