Opilé kuře sice není právě dietní, ale kdo by odolal? Láďa Hruška je tu s dalším vynikajícím receptem, který prý okusili i zapřisáhlí vegetariáni.
Postup:
- Vezměte kuře a zbavte jej vnitřností.
- Připravte kuře tak, jako kdybyste grilovali – omyjte jej a osolte.
- Kuře dejte do marinády (jakékoliv) a nechte hodinu marinovat.
- Lokněte si z připravené plechovky piva a na vršku plechovky vypíchněte další dva otvory. Plechovku dejte na plech spolu s pečícím papírem a posaďte na ní nebohé kuře.
- Plech s kuřetem dejte do trouby a pečte zhruba pětatřicet minut při 180 stupních Celsia.
- Dobrou chuť!
Pivo teplem začne vzlínat a krásně ovoní a ochutí kuře uvnitř. Maso je pak šťavnaté a křehké.
Marináda je vynikající, ale pečení 35 minut na 180°C je opravdu málo. Chce to aspoň hodinu. Pak je to výtečné.
Ano skutečně je to výborný recept,kuře je šťavnaté Ale opravdu péct při 180 st.C alespoň 80 min.