Výtečné domácí koblížky uspokojí chuť na sladké. Navíc, nemusí se smažit, ale pečou se v troubě. Jeden koblížek rovněž vyjde na méně než dvě koruny. A co na ně budete potřebovat?
Ingredience:
Tři a půl hrnku hladké mouky
hrnek vlažného mléka
žloutek
tři lžíce cukru
kostka másla (asi 50 g)
sůl
vanilkový cukr
kostka droždí
lžíce rumu
Postup:
Ze surovin (kromě másla a rumu) zpracujeme hladké těsto, jež bude půl hodiny kynout. Poté jej rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu z nich namažeme marmeládu či povidla a vše pak přikryjeme druhou polovinou. Kraje nezapomeňte stlačit, aby sladký obsah nevytékal.
Koblihy vyskládáme na plech, kde budou kynout zhruba dalších dvacet minut. Plech pak necháme v troubě vyhřáté na 170 stupňů Celsia péct zhruba další čtvrt hodinu. Pak už je stačí jen potřít rozpuštěným máslem s rumem a zasypat cukrem – a můžeme podávat!
Koblížky kupované jsou nadýchané křehké,tyto pečené se porovnat nedají-je to jako buchty,doma moc úspěch nesklidily.Moji kluci řekly-kulatá buchta…..
Jsou dobré
Já je teda nadýchané měla.Lepší než z krámu.