Pochoutka pro každé dítě skoro od plenek. Mléčné řezy jsou něčím, čemu neodolají ani mnozí dospělí. Bohužel jsou ale v cukrárně docela drahé, nicméně – i je si můžete s Láďou Hruškou dopřát za pár kaček. A možná i chutněji, bez konzervantů a podobně!
Ingredience:
Na těsto:
tři vejce
čtyři lžíce cukru
tři lžíce oleje
dvě lžíce kakaa
pět lžic polohrubé mouky
půl lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
malá kostka másla
šest lžic moučkového cukru
dvě lžíce vanilkového cukru
kostka měkkého tvarohu
kelímek zakysané smetany
Postup:
1) Cukr a vejce sešleháme do pěny, do které pak postupně přidáme kakao, olej, mouku a kypřící prášek. Vzniklé těsto pak vylijeme na plech a rozetřeme dotenka. Pečeme v troubě vyhřáté na zhruba 180 stupňů Celsia po dobu deseti minut.
2) V mezičase si uděláme náplň. Rozšleháme společně máslo a oba cukry, do toho přidáme pak i tvaroh a smetanu.
3) Upečené těsto přepůlíme, potřeme náplní a vytvoříme sendvič. Teď ještě nechat vše vychladnout v lednici, a to nejméně po dobu dvou hodin. A hurá, můžeme se do toho pustit!
Dobrý den, prosim vás kolik je malá kostka másla? 250 g??
To je velké máslo. Malá kostka je půlka z ní
Malé máslo je osminka z kila .