Kulinářský experimentátor Láďa Hruška nezahálel ani dnes a připravil další pochoutku, která je levná, chutná, sladká a samozřejmě se snadno připravuje. Jsou tu minikoblížky z jogurtu.
Zákaldní surovina je nezvyklá – bílý jogurt. Výroba minikoblížků trvá pár minut a je velmi snadná.
Ingredience:
- 1 bilý jogurt 200g
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- špetka soli, trocha rumu a kousek čokolády
Postup je snadný. Všechny výše zmíněné suroviny receptu stačí smíchat dohromady, pořádně rukama prohníst a po jejich spojení pomocí lžíce nebo klasicky rukou vytvarovat malé koblížky. Minikoblížky pak smatíme v silné vrstvě oleje nebo zcela ponořené do oleje. Smažíme pár minut, cca tři minutky. Pokud jsou koblížky příliš mastné, můžete je vysušit třeba papírovými ubrousky. Dozdobit můžeme obalením např. v cukru se skořicí.
Dělala jsem je s mamkou v neděli a těsto i smažení se dělalo perfektně. A jak jinak i s mým manželem to padlo hned ten den,takže příště ve větším množství.Chutnalo to báječně, doporučuji na sto pro :-).
děláme totéž jen nepoužíváme jogurt ale tvaroh
… tečou mi sliny, hned jak dojdu z práce na to vlítnu !