Domácí loupáky, které vyjdou na tři koruny za kus? Láďa Hruška to dokáže, pojďme si o tom říct něco víc.
Ingredience:
dva vaječné žloutky (jeden do těsta, jeden na pomašlování)
kůra z citronu
vanilkový cukr
malá kostka másla
hrnek vlažného mléka
půl kostičky droždí
vrchovatá lžíce krupicového cukru
špetka soli
tři hrnky hladké mouky
Postup:
Těsto připravíme smícháním jednotlivých ingrediencí (žloutek je na pomašlování, ten zatím necháme být). Když je těsto hotové, necháme jej vykynout. Potom na válu posypaném trochou mouky vyválíme jednotlivé rohlíky a opět necháme kynout. Potom připravené loupáky přetřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme je na plech a pečeme „do růžova“.
Moc vyborné
Prosím vás koľko g je malá kostka masla.Ďakujem
125 g
Dobrý den,
dostala jsem Vaši knížku, dělala podle ní loupáčky a v knížce není uvedena malá kostka másla,takže byly suché.
S pozdravem V.K.
Maš šechno dobri
Viste nelepši kuchař co znam