Dalamánky běžně známe z obchodu s pečivem. Láďa Hruška dnes přišel na recept na dalamánky, které jsou chutné a levnější, než v obchodech.
Výhodou receptu je snadná příprava i pro začátečníky.
Ingredience
- 5 vařených brambor
- 4 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 pytlíček/kostka sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 3/4 hrnku vlažné vody
- 1 pytlíček slunečnicových semínek
A jak na to?
Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory nastrouháme do mísy a přidáme mouku, sůl, droždí a semínka. Vypracujeme těsto, které následně necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí nakrájíme na pomoučeném prkénku těsto na kousky a uděláme z něj malé bochánky. Pochánky vyskládáme na plech a nařízneme je mokrým nožem, potřeme slanou vodou či mlékem s vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přiližně 15 minut, do zlatova.
Bochánky jsou chuťově dobré, ale moc dozlatova se jim nechtělo. Byly to spíš takový albíni…
Je to pervecto dávám 5 hvězdiček
V posledni casti “A jak na to?“ vam chybi VODA z ingrediencí
pisete: “Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory nastrouháme do mísy a přidáme mouku, sůl, droždí a semínka…“
melo by to byt: “Vařené vychladlé brambory nejprve nastrouhejte do připravené mísy, přidejte mouku, sůl, vodu a droždí…“
Prave na tom pracuju, tak jsem si toho vsimla ;-) tesim se, jak to dopadne !!
Je to pervecto dávám 5 Hvězdiček
Tak opět úspěch sic to kynulo hodinu a půl a peklo se 30 minut .Super