Zdravé hranolky se zdravou tatarkou

Autor receptu Láďa Hruška

hranolky

Na hranolkách s tatarkou si každý rád pochutná. Bohužel zrovna toto jídlo rozhodně nepatří mezi zdravé a doporučené obzvláště pro lidi, kteří dbají o zdravou linii. Přinášíme vám proto jejich zdravou variantu, na které si také pochutnáte a navíc nepřiberete ani kilo!

 

 

 

 

Suroviny:

  • 1 velká bulva celeru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky grilovacího koření
  • Tatarka:
  • 2 velké panáky polotučného mléka
  • 4 velké panáky slunečnicového oleje
  • Sůl
  • pepř
  • malá žlutá cibule
  • 1 lžička hořčice
  • sterilizované okurky

 

Příprava hranolek:

  • Celerovou bulvu nakrájíme na tenké hranolky
  • Smícháme olivový olej s kořením v míse
  • Do mísy vložíme hranolky a pořádně zamícháme
  • Dáme na pečící papír a pečeme v troubě na 220 °C na 15 – 20 minut

Příprava tatarky

  • V míse smícháme olej s mlékem
  • 15 sekund tyčovým mixérem mícháme směs
  • Přidáme nasekanou cibulku, hořčici, sůl a pepř do směsi

Tip: Hranolky po pečení položte na savou podložku z ubrousků. Přebytečný olej se do ní vsákne a hranolky tak budou ještě dietnější! 

 

 

Dobrou chuť!

Prosím, ohodnoťte recept

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář