Zapečený květák si zamiluje i masožravec

Autor receptu Láďa Hruška

zapečený květák se sekanouPokusman v kuchyni Láďa Hruška zkusil další z vašich čtenářských receptů. Tento recept může být zlom pro vás, kdo nemáte květák rádi. Nabídli jsme ho i ortodoxním masožravcům a po prvotních poznámkách na téma květák jim chutnal!

Ingredience na zapečený květák:

  • 1 květák
  • 1 balíček mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • anglickou slaninu
  • majoránku, sůl, pepř
  • česnek

Postup zapékání květáku:

Celý květák povařte cca 5 minut v osolené vodě. Poté vyndejte z vody a nechejte vyhladnout. Mezi tím co vaříte květák, aby změkl si můžete připravit maso – promíchejte mleté maso s vejcem, strouhankou, majoránkou, pepřem, česnekem a solí. Poté, co květák vychladl jej zabalte do mletého masa a vytvořte kouli. Dejte na pekáč s pečícím papírem a vytvořenou „pumu“ zakryjte plátky anglické slaniny. V předehřáté troubě pečte na 200 stupňů.

Zapečený květák si zamiluje i masožravec

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Marta říká: 19.2.2015

    Zkuste i s kapustou, tu ani nemusíte povařit.
    mňam.

  2. nora říká: 18.4.2015

    právě dělam tuto mnamku ale to mleté maso se zcvrklo a rozestoupilo se mi… nevypadá to tak pekně jako tady na foto. Škoda :-(

Přidat komentář