Výborné čarodějnické brambory

Autor receptu Láďa Hruška

Láďa Hruška pro vás připravil další báječný recept z vašich tipů. Tentokrát to bude opravdu stylové, večer se pálí čarodějnice, a tak udělal „čarodějnické brambory“.
Recept je opravdu jednoduchý, zvládne ho úplně každý a samozřejmě je levný a chutný. Na výborné domácí čarodějnické brambory budeme potřebovat jen tři suroviny – samozřejmě brambory, klobásu nebo párek a cibuli.

Postup: čarodějnické brambory

Postup:

1. Brambory opláchneme a vydrbeme pod studenou vodou.

2. V bramborách si uděláme zářezy zhruba 3 milimetry od sebe. Musíme dát pozor na to, abychom bramboru nerozkrojili.

3. Nakrájíme si klobásu nebo párek na kolečka.

4. Také cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečko.

5. Nyní cibuli s klobásou (párkem) dáme do brambory na střídačku.

6. Brambory potřeme olejem a můžeme posypat například grilovacím kořením a posolíme.

7. Brambory v pekáči či zapékací misce přikryjeme alobalem.

8. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a necháme péct 45 minut, poté sundáme alobal a necháme péct ještě 15 minut.

9. Brambory nakonec ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme to ještě na dalších 10 minut zapéct.

10. Ve finále můžeme vyšperkovat zakysanou smetanou a bylinkami.

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. sss-smajlinka říká: 17.9.2014

    výborný…super nápad….

Přidat komentář