Velikonoční beránek s pudinkem

Autor receptu Láďa Hruška

beranekVelikonoční beránek neodmyslitelně patří k velikonocím. Láďa Hruška opět pojal tuto tradiční dobrotu zcela originálně.

Proti běžnému beránkovi se tento liší především pudinkovým práškem, který přidáme do těsta.

Ingredience

  • 3 vejce (9 Kč)
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky (1,50 Kč)
  • 1 sáček vanilkového pudinku (5,90 Kč)
  • 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru (5 Kč)
  • 1 vanilkový cukr (5 Kč)
  • 5 lžic horké vody
  • 5 lžic oleje (0,50 Kč)
  • 1 lžička prášku do pečiva (1 Kč)
  • kůra z 1 citronu (4 Kč)
  • špetka soli

Nejprve utřete 3 žloutky s normálním a vanilkovým cukrem. Následně přidejte olej a horkou vodu. Směs vyšlehejte do pěny a přidejte mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva a citrónovou kůru.

Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do připraveného těsta. Vše pečlivě promíchejte, aby nebyly v těstu žádné hrudky.

Do formy vymazané tukem a vysypané moukou vlijte těsto. V předehřáté troubě pečte přibližně 40 minut.

Velikonoční beránek s pudinkem

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář