Vaječná tlačenka

Autor receptu Láďa Hruška

vajíčková tlačenkaDneska přinášíme recept, který přijde vhod na Velikonoce. Sice jsou ještě daleko, ale proč si neukázat jeden z receptů, jak využít vajíčka vařená natrvdo. Tím receptem je vaječná tlačenka.

Potřebné ingredience:

  • 2 balíčky (200g) šunkového salámu
  • 6 vajíček uvařených natvrdo
  • 1 sklenička sterilované zeleniny (moravanka)
  • 1 sklenička malé majolky (250g)
  • 1 sáček želatiny na aspik

Jaký je postup?

Nejprve nakrájíme na kostičky šunkový salám, sterilovanou zeleninu a vajíčka. Nálev ze sterilované zeleniny posloužijte jako základ pro želatinu, která drží vaječnou tlačenku pohromadě!

Do zbylého nálevu od zeleniny nasypeme práškovou želatinu a necháme bobtnat asi 2 hodiny. Vzniklou hmotu mírně přihřejeme, aby byla co nejhladší, ale nevařte ji.

Poté do želatiny přimícháme ostatní ingredience a podle chuti osolíme a opepříme, případně přidejte další koření dle chuti. Směs dejte do formy na bábovku, případě do klasické tlačenkové „nohavice“ a dejte ztuhnout do lednice.

Vaječná tlačenka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Miroslav Křivohlavý říká: 21.2.2015

    Pořád přemýšlíme co k večeří či co na svačinku. Vypadá to zajímavě, formu mám a tak se zítra do toho dám. Čerství chlebík a už to vídím jak se pochutnávám. Vaječnou tlačenku jsme dlouho neměli.
    Mirek

  2. Marta říká: 17.3.2015

    Dělávala jsem ji už před 30 lety,byla na to želatina na vajíčkovou tlačenku.Je to výborné i po letech. Tenkrát jsem do vody z Moravanky přidala vodu a kostku masoxu …tenkrát nám to moc chutnalo ,dělávala jsem to hlavně po velikonocích kdy bylo hodně vajec…

  3. mychal říká: 22.9.2015

    Je to opravdu dobré :D a levné :D

Přidat komentář