Vaječná srdíčka

Autor receptu Láďa Hruška

Vaječná srdíčkaJednoduchý recept, který bude chutnat všem. Zalíbí se zamilovaným párům, ale i malým dětem. Nepotřebujete formičky, není třeba nervů ze železa. A můžete být i naprostý začátečník.

Ingredience:

čtyři vejce
mrkev
lahůdková cibulka
sůl, pepř

Postup:

1) V misce osolíme a opepříme rozklepnutá vajíčka, do nich pak přidáme najemno pokrájenou mrkev a cibuli. Směs promícháme a nalijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.

2) Až bude amoleta skoro dosmažená, překlopíme jí na půl a na uvolněné místo dodáme opět směs. Toto ještě jednou opakujeme, dokud nám nevznikne roláda.

3) Roládu pak nakrájíme na asi dvoucentimetrové řezy, které pak položíme na bok a rozkrojíme na polovinu. Jednu polovinu otočíme tak, aby vzniklo srdce – a můžeme podávat!

Vaječná srdíčka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář