Trdelník

Autor receptu Láďa Hruška

TrdelníkTrdelník je oblíbená pochoutka mnoha z nás. Jedná se o sladké pečivo ve tvaru duté kremrole, které si můžeme zakoupit především na trzích. Cena na trzích za tuto pochoutku je však mnohdy i 60 Kč. My si jej vyrobíme za 7 Kč!

Láďa Hruška připravil recept tak, aby zvládl Trdelník doma každý. Samozřejmě stejně chutný.

Budete potřebovat:

2 vejce (6 Kč)
kostka droždí (3,50 Kč)
2 a půl hrnku polohrubé mouky (6 Kč)
1/4 kostky tuku na pečení (7 Kč)
1 hrnek mléka (9 Kč)
3 lžíce moučkového cukru
skořicový cukr
Droždí smíchejte se lžicí vlažného mléka a přidejte trochou cukru. Následně vyčkejte, až vzejde kvásek.

Do připravené misky nasypte polohrubou mouku, přidejte 2 žloutky, poté rozehřátý tuk, moučkový cukr a přilijte zbylé mléko. Nakonec přidejte vytvořený kvásek a vypracujte těsto. Těsto na trdelník nechte nakynout přibližně půl hodiny.

Těsto vyválejte na tenké placky a nařežte na proužky. Připravte si zavařovací sklenici a nařezané proužky kolem ní omotejte. Poté trdelník pomažte bílkem s trochou mléka a vyválejte ve skořici s cukrem. Připravený trdelník dejte péct do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C na dobu cca. 8 minut.

Trdelník

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Anonym říká: 15.5.2014

    prdelnik je dobrY
    *trdelnik

    • Monča říká: 25.12.2014

      jojo prdelník :*

  2. Petra říká: 24.5.2014

    Peče se to i s tou sklenicí? Nebo se to sundá. Díky.

    • pavlyk říká: 9.12.2014

      se sklenicí – více potom křupe.

  3. Lenka říká: 22.11.2014

    nam se to vubec neudrzelo na tech sklenicich a po chvili v troube se uplne rozpadly.. nevi nekdo, co mohl byt duvod??

  4. Pepa říká: 15.2.2015

    Dobrý den, rád bych se zeptal jestli se to musí před pečením pomazat bilkem a vyvalet ve skorici. Co ja vím tak se to na ruznych akcich kde se to prodava jen potre maslem a upece a teplé se to vyvali ve skorici

  5. danek říká: 21.9.2015

    prdelník je velice dobry :)

Přidat komentář