Sýr ala „Lučina“

Autor receptu Láďa Hruška

Inspektor televize Nova se dnes pustil do výroby oblíbeného sýra. Chtěl vyzkoušet, jestli se pochoutka dá vyrobit doma, a jestli to náhodou nevyjde i levněji.

Oblíbená „Lučina“ se dá udělat i doma a za bezkonkurenční cenu. Potřebujete jen opravdu málo, bílý kapesník, hrnec, cedník, dva velké bílé jogurty (minimem je deset procent tuku), smetanu ke šlehání a trochu soli.

Postup:

Jogurty promíchejte se šlehačkou a směs pak trochu osolte. Na cedník, který je na nádobě se směsí, dejte kapesník (nebo zkrátka plátýnko, utěrku) a na něj směs vylijte. Vše vložte do lednice a nechte přes noc odkapat. A je hotovo!

Sýr ala „Lučina“

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Zdena říká: 10.11.2014

    Chutově má tento sýr k lučině daleko, ale není špatný. Do druhého dne sýr v ledničce zhořkl, takže je zapotřebí vyrobit najednou menší množství.

    • Denisa říká: 25.2.2015

      Nám nic nezhořklo,jedli jsme to cca dny,jako lučinu to také nevidím,spíše jako domácí pomazánkové máslo,za nás palec nahoru :)

  2. Denisa říká: 25.2.2015

    Nám nic nezhořklo,jedli jsme to cca 4 dny,jako lučinu to také nevidím,spíše jako domácí pomazánkové máslo,za nás palec nahoru :)

  3. Jana říká: 19.3.2015

    My jsme dali ty jogurty 3 a byla vynikající. Nic nám nezhořklo! Určitě palec nahoru!

  4. Jirinka říká: 5.5.2015

    V jeho kucharce je jiny postup :-) pokud nejprve slehacku (33%) uslehate do tuha a az pote se prida jogurt, je lucina druhy den opravdu nadychana a vynikajici, tak jak ma byt :-) pridala jsem I pazitku a mooc nam chutna :-)

Přidat komentář