Sypaný skořicový koláč

Autor receptu Láďa Hruška

Sypaný skořicový koláč za hubičkuI v létě nás honí mlsná na sladké. Koho by ale bavilo při výrobě dezertu trávit hodiny v kuchyni? Zkuste rychlý sypaný koláč dle Ládi Hrušky, ten zvládne fakticky každý.

Sypaný skořicový koláč je skutečně velký a díky pořádnému množství jablek i zdravý! Překvapivá a velmi pozitivní je i cena, která mile překvapí nejednu hospodyňku. Koláč nás vyšel na 28 korun!

Jaké jsou ingredience:

  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku cukru (cukr krystal)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 lžíce skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 jablek ze zahrádky
  • necelá 1/2 kostky másla

A jaký je postup?

Ten je opět velmi jednoduchý a jak je u poloviny receptů již zvykem, pomohou vám i děti. Stačí totiž vše mimo jablek nasypat do mísy a smíchat dohromady.

Jablíčka pak stačí nastrouhat, připravit si dortovou formu, kterou vyložte pečícím papírem a střídavě vrstvěte sypkou směs a jablka. Na závěr postrouhejte máslem. Dort pak dejte do trouby a pečte 25 minut při teplotě 165 stupňů. Dobrou chuť!

Sypaný skořicový koláč

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Alena říká: 20.8.2014

    V receptu není uvedeno co s máslem a s pečícím papírem se také mělo něco udělat že?

    • Lucie říká: 25.8.2014

      No nevím, vidím tam oboje. Vše kromě jablek, znamená vše, tedy i máslo. A jak čtu, pečícím papírem se vyloží dortová forma…

      • Láďa Hruška říká: 25.8.2014

        Máslo se nastrouhá na závěr jako zdobení. Doplněno do článku.

  2. Miroslav Heřman říká: 21.8.2014

    Právě jsme koláč ochutnali a můžu říct že je príma a navíc ještě se šlehačkou , super.

Přidat komentář