Štrůdl z pomazánkového másla

Autor receptu Láďa Hruška

Milujete také lahodnou chuť klasického štrúdlu? Tak právě štrúdl (chcete-li spisovně a česky, závin) z pomazánkového másla.  Ostatně, z něj Láďa Hruška už představil recept na pizzu, která se uchytila doslova na jedničku!

Jako ingredience si připravíme vaničku pomazánkového másla, stejné množství polohrubé mouky, dvě jablka, skořicový cukr, rozinky a vajíčko.

Postup:

  1. Těsto připravíme z kelímku pomazánkového másla, polohrubé mouky a špetky soli. Vše smícháme v misce, aby se těsto nepřilepovalo, můžeme misku nejdřív vysypat trochou mouky.
  2. Obě jablka nastrouháme.
  3. Těsto rozválíme asi na tři milimetry, potom na něj vsypeme nastrouhaná jablka. Je možné přidat podle chuti oříšky, rozinky či skořicový cukr.
  4. Těsto zabalíme a přetřeme rozmíchaným vejcem.
  5. Pečeme zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Dobrou chuť!
Štrůdl z pomazánkového másla

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář