Smažená kuřecí křidýlka

Autor receptu Láďa Hruška

Smažená kuřecí křídla patří k oblíbeným fast-foodovým pochoutkám. Ale proč si je neudělat doma – chutnější a levnější? Tři křidýlka stojí v restauracích třeba i čtyřicet korun, Vy je můžete mít jen za deset. Jak na to? Láďa Hruška rád poradí.

Ingredience:

6 kuřecích křidýlek (naporcovaných napůl)
hladká mouka
olej
2 lžičky soli
po lžičce papriky, granulovaného česneku a chilli
grilovací koření
kari
tymián
voda
mléko
vajíčko

Postup:

Do jedné misky smícháme sůl, papriku, česnek, chilli, grilovací koření, kari a tymián. Do druhé trochu soli a hladkou mouku. Do třetí pak rozkvedláme vejce, mléko a vodu v poměru 2:1:1. Do hrnce přilijeme olej tak, aby v něm byla křídla zcela ponořená.

Křidýlka obalíme v obou připravených směsích (nejprve koření, poté voda, mléko a vejce). Poté je vložíme do rozpáleného oleje a smažíme zhruba po dobu deseti minut, zkrátka „do zlatova“. A můžeme podávat…

Smažená kuřecí křidýlka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. věra říká: 5.1.2015

    komentář k receptu……zapoměli jste napsat,kdy se to ještě obaluje v hladké mouce?a to jako poslední obal,pokud tomu teda dobře rozumím?

    • žaneta říká: 22.5.2015

      Taky jsem to nějak nepochopila. Zkoušela jsi to Věro?

Přidat komentář