Slaný štrůdl

Autor receptu Láďa Hruška

slaný štrůdl - závinMáte už cukroví plné zuby a chcete vyrovnat cukry něčím slaným? Pak tu mám dnes tip na výborný slaný štrůdl! Recept na sladký závin jsme si už popsali, takže je čas na ten slaný.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 rajský protlak
  • nakládané okurky
  • provensálské koření
  • salám
  • olivy
  • niva
  • strouhaný sýr
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Postup:

Nejprve rozválejte listové těsto, které následně potřete rajčatovým protlakem a posypte provensálským kořením. Poté na těsto vyskládejte salám a na polovinu nakrájejte olivy, nakládané okurky a nivu. Až budete mít vyskládáno, posypte to celé strouhaným sýrem a zabalte jako klasický štrůdl.

Zabalený závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovým semínkem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C.

Tento recept lze obměnit na desítky způsobů dle Vaší chuti. Např. přidat špenát, kysané zelí, slaninu, atp.

Slaný štrůdl

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář