Skořicový pletenec

Autor receptu Láďa Hruška

Skořicový pletenecOdpolední posezení u kávy by nebylo ono, kdyby u něj nebyl nějaký ten zákusek, že? Kupovat si je v supermarketu je drahé, přitom si můžete nějakou dobrotu udělat za pár korun. Chce to jen trochu času a bude chutnat všem! Takže jak na to?

Ingredience:

Čtyři hrnky hladké mouky
hrnek vlažného mléka
dva vaječné žloutky
čtvrt kostky másla
dvě lžíce cukru
kostka droždí a lžička soli

Postup:

1) Ingredience vložíme do mísy a zpracujeme do těsta. To pak necháme asi hodinu kynout, mezitím si připravíme náplň z cukru, skořice a poloviny másla.

2) Z těsta, které vykynulo, vyválíme asi půl centimetru tlustou placku, tu potřeme náplní a následně srolujeme.

3) Roládu rozřízneme uprostřed, abychom získali dva „hady“. Ty propleteme do kruhu a potřeme zbytkem náplně. Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů asi po dobu 15-20 minut.

Skořicový pletenec

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Kateřina Šírková říká: 22.12.2014

    Dobrý den všem! připravila jsem vše dle návodu, jen to těsto mi vykynulo už za půl hodiny tak, že pletence byli nakonec dva:-))
    Je to jednoduché a fakt jedlé! celá rodina si pochutnala tak , že ho musím na přání udělat i na vánoční stůl, tam ho ale ještě dozdobím červenou mašlí.
    Tak ať se daří a panu Hruškovi a všem ostatním přeji krásné a voňavé svátky!

  2. ivka říká: 18.1.2015

    Opravdu rychle a jednoduche testo.ukladam do svych receptu

  3. 1000 říká: 8.2.2015

    super bezva

  4. 1000 říká: 8.2.2015

    miluju

  5. Marta říká: 24.3.2015

    Upekla jsem a moc se povedl a chutnal……..chválím

Přidat komentář