Rajská omáčka

Autor receptu Láďa Hruška

Rajská omáčka je jedno z neoblíbenějších jídel. Spolu s „koprovkou“ má tu vlastnost, že ji někteří milují a jiní nikoliv. Možná i z dob školních jídelen. Rajská omáčka je na přípravu však relativně zdlouhavá. Dnes přinášíme recept na rychlou rajskou!

Trik Ládi Hrušky tkví v tom, že na rajskou použil netradiční rajčatový džus. Recept je vhodný třeba k těstovinám, které lze připravit též rychle.

Potřebné ingredience:

  • 1l rajčatového džusu/šťávy (19,90 Kč)
  • 1 cibule (2 Kč)
  • kousek másla (4 Kč)
  • 6 lžiček cukru (1 kč)
  • 5 kuliček Nového koření (1 Kč)
  • 4 bobkové listy (0,50 Kč)
  • špetka skořice
  • 2 zeleninové bujóny (5 Kč)
  • 1 lžíce mouky (0,50 Kč)
  • balíček těstovin (9,90 Kč)

Postup: Nakrájejte cibulku a dejte ji spolu s kouskem másla do hrnce. Poté přidejte cukr, nové koření, bobkový list a zaprašte špetkou skořice. Ingredience nechejte v hrnci zkaramelizovat cca 2 minuty a poté přidejte zeleninové bujóny. Do směsi přilijte rajčatový džus a přiveďte k varu. Následně zahustěte jíšku a vařte ještě asi 5 minut. Jíšku vytvoříte rozmícháním vody a mouky. Poté přeceďte a můžete servírovat.

 

Rajská omáčka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář