Rajčatový džem

Autor receptu Láďa Hruška

Rajčatový jamRedaktor Láďa Hruška se přes léto pustil do receptů z rajčat. Nejprve tu byl recept na rajčatový kečup, potom netradiční rajčatovou hořčici a dnes máme recept na rajčatový džem. Recept je opět mírně netradiční, není příliš známý, ale je velmi chutný.

Ingredience:

  • 3kg rajčat (75 Kč)
  • 1 kg a 1 hrnek cukru krystal (25 Kč)
  • 2 sáčky vanilkového cukru (8 Kč)
  • 3 sáčky želírovacího přípravku (38 Kč)
  • 2 lžičky kyseliny citronové (3 Kč)
  • 1/2 hrnku rumu (50 Kč)

Postup je velmi snadný. Nejprve nakrájejte rajčata na menší kousky a rozvařte je na kaši. Vzniklou kaši poté přepasírujte a mírně povařte, asi hodinu a půl. Už po hodině vaření přidejte vanilkový cukr a cukr krystal. Těsně před koncem vaření přidejte želírovací přípravek, kyselinu citrónovou a rum. Ještě horký džem nalijte do sklenic, ale není nutné je sterilovat.

Rajčatový džem

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář