Pletený čokoládový koláč

Autor receptu Láďa Hruška

Pletený čokoládový koláčLáďovy recepty jsou často vhodné ke kávě, tentokrát tomu nebude jinak. Koláč, který je uměleckým dílem? Ano a s čokoládovou náplní uvnitř.

Ingredience:

čtyři hrnky polohrubé mouky
hrnek teplého mléka
dva žloutky
tři čtvrtě kostky droždí
dvě lžíce másla
šest lžic cukru
špetka soli
krém z lískových oříšků

Postup:

1) Vše kromě krému smícháme v misce a zpracujeme do těsta. To necháme tři čtvrtě hodiny kynout a rozdělíme pak do čtyř dílů. Z každého uděláme placku a talířem uděláme přesný kruh.

2) Ten potřeme krémem, přiložíme další placku a opakujeme. Poslední vrstvu už pak nemažeme. Uděláme celkem 16 řezů, dva sousední vždy překroutíme ve směru od sebe.

3) Pak už stačí jen pomazat bílkem a dát na plech. V troubě pečeme na 180 stupňů Celsia zhruba čtvrt hodiny až dvacet minut.

Pletený čokoládový koláč

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. danule říká: 6.2.2015

    skvely kuchar aspon mysli jak usetrit par receptu jsem zkusila opravdu chutne a levne kdyz je vse drahe.

Přidat komentář