Pizza z pomazánkového másla a bezlepkové mouky

Autor receptu Láďa Hruška

Češi mají zkrátka rádi pizzu, oblíbená večeře, jejíž polotovar se jen ohřeje, dobyl většinu tuzemských domácností. Proč ale utrácet zbytečné peníze, když si můžete pizzu udělat doma z pomazánkového másla – levně, kvalitně a rychle?

Přísady na těsto (celkem cca 29 korun):

Kelímek pomazánkového másla, stejné množství hladké mouky a trochu soli.

Rajčatový nátěr (celkem cca 6 korun):

Rajčatový protlak, oregano, bazalka a česnek.

Na pizzu pak dáme vše podle aktuální chuti a preferencí – mozzarellu, šunku, salám, sýr a další.

Postup:

  1.  V míse dáme dohromady pomazánkové máslo, mouku a špetku soli. Zpracujeme do těsta (Když se bude lepit, přidáme ještě trochu mouky navíc).
  2. Těsto rozválíme do placky na pečící papír.
  3. Potřeme těsto tomatovým základem (protlak, rozdrcený česnek, oregano a bazalka).
  4. Na pizzu dodáme přísady podle chuti.
  5. Pizzu dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 15-20 minut.
Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Dan říká: 8.8.2014

    Skvělý, jednoduchý a hlavně bezlepkový recept pro lidi s celiakii. Syn si výtečně pochutnal :)

  2. Máca říká: 10.11.2014

    Je skvělá, rychlá, levná a výtečně chutná. My máme recept od tchýně už několik let. Jen z normální mouky a těsto nenecháváme odležet… Ňamka velká! Vřele doporučuji odzkoušet všem. Vážně dobrota!

  3. jana říká: 9.2.2015

    Vyzkoušeno několikrát, moc dobré. S těstem se dobře pracuje a někdy není po ruce droždí. Pravá pizza to není, ale to neřeším.

Přidat komentář