Pivouni na grilu

Autor receptu Láďa Hruška

pivouni na grilluLáďa tak trošku zafušoval do řemesla Šéfovi na grilu a hodil na gril špekáčky s pivem – pivouny.

Recept je podle ohlasů z prvních hodin po zveřejnění oblíbený, protože každý druhý čech miluje pivo, špekáčky a grilování! :-) Příprava je jak je již zvykem velmi snadná.

Ingredience:

  • 10 špekáčků
  • 1/2 litru piva
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku

Postup:

Špekáčky nařežte stejně jako kdybyste je chtěli napíchnout na klacek nad oheň a dejte je do misky. Na ně položte na kolečka nakrájenou cibuli, propasírujte česnek a zalijte pivem. Vše musí být zcela ponořené do piva. Pokud nemáte misku ale budete skládat ingredience např. do plastové krabičky, pak vždy vrstvěte! Tzn. buřty, cibule, česnek, buřty, cibule, česnek, atp. Připravené pivouny dejte na 6 hodin odležet do lednice a v klidu si dopijte rozdělané pivo (pokud zbylo).

Pak už je to snadné, ogrilujte buřty tak, jak je máte rádi. Někdo více, někdo méně křupavé. Dle chuti můžete během grilování domazávat pivní marinádou, ze které jste pivouny vyndali! Vhodnou přílohou je chléb a nyní v sezóně třeba i grilovaná zelenina!

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář