Pivní čokoládový dort

Autor receptu Láďa Hruška

Láďa Hruška se pro propařeném pivním festivalu rozhodl upéct dort. Volba padla na čokoládový pivní dort. Přes všechny obavy není dort hořký ani kyselý.

Ingredience:

  • 1 hrnek černého piva – min. 18°
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky hnědého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku kakaa
  • 3 menší vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kostka másla

Poleva:

  • 2 tabulky čokolády na vaření
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla

Jak na to? Začněte smícháním mouky a prášku do pečiva, přidejte špetku soli a trochu cukru. V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte kakao a poté přilijte pivo. Dále bude třeba vyšlehat vejce se smetanou. Vyšlehanou hmotu smíchejte s kakaovou směsí. Vše důkladně promíchejte a přidejte ke smíchané mouce. Vše do sebe pečlivě vpracujte a vypracujte těsto na dort. To vlijte do připraveného hrnce a pečte přibližně 1 až 1,5 hodiny při 170 stupních.

Finální vrstvu tvoří poleva na dort, tu vytvoříte svařením smetany, kterou po odstavení smíchejte s máslem a nalámanou čokoládou. Nechte čokoládu a máslo rozpustit a směs míchejte tak dlouho, dokud nebude hladká.

Vlažnou polevou potírejte vyhladnutý korpus.

Pivní čokoládový dort

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. standa říká: 31.10.2014

    Luxusní dort

Přidat komentář