Opilé kuře na plechovce

Autor receptu Láďa Hruška

Opilé kuře sice není právě dietní, ale kdo by odolal? Láďa Hruška je tu s dalším vynikajícím receptem, který prý okusili i zapřisáhlí vegetariáni.

Postup:

  1. Vezměte kuře a zbavte jej vnitřností.
  2. Připravte kuře tak, jako kdybyste grilovali – omyjte jej a osolte.
  3. Kuře dejte do marinády (jakékoliv) a nechte hodinu marinovat.
  4. Lokněte si z připravené plechovky piva a na vršku plechovky vypíchněte další dva otvory. Plechovku dejte na plech spolu s pečícím papírem a posaďte na ní nebohé kuře.
  5. Plech s kuřetem dejte do trouby a pečte zhruba pětatřicet minut při 180 stupních Celsia.
  6. Dobrou chuť!

 

Pivo teplem začne vzlínat a krásně ovoní a ochutí kuře uvnitř. Maso je pak šťavnaté a křehké.

Opilé kuře

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Alena říká: 15.4.2014

    Marináda je vynikající, ale pečení 35 minut na 180°C je opravdu málo. Chce to aspoň hodinu. Pak je to výtečné.

  2. Ivan Řezáč říká: 15.12.2015

    Ano skutečně je to výborný recept,kuře je šťavnaté Ale opravdu péct při 180 st.C alespoň 80 min.

Přidat komentář