Nemastné koblihy

Autor receptu Láďa Hruška

Výtečné domácí koblížky uspokojí chuť na sladké. Navíc, nemusí se smažit, ale pečou se v troubě. Jeden koblížek rovněž vyjde na méně než dvě koruny. A co na ně budete potřebovat?

Ingredience:

Tři a půl hrnku hladké mouky
hrnek vlažného mléka
žloutek
tři lžíce cukru
kostka másla (asi 50 g)
sůl
vanilkový cukr
kostka droždí
lžíce rumu

 

Postup:

Ze surovin (kromě másla a rumu) zpracujeme hladké těsto, jež bude půl hodiny kynout. Poté jej rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu z nich namažeme marmeládu či povidla a vše pak přikryjeme druhou polovinou. Kraje nezapomeňte stlačit, aby sladký obsah nevytékal.

Koblihy vyskládáme na plech, kde budou kynout zhruba dalších dvacet minut. Plech pak necháme v troubě vyhřáté na 170 stupňů Celsia péct zhruba další čtvrt hodinu. Pak už je stačí jen potřít rozpuštěným máslem s rumem a zasypat cukrem – a můžeme podávat!

Nemastné koblihy

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Míla říká: 25.9.2014

    Koblížky kupované jsou nadýchané křehké,tyto pečené se porovnat nedají-je to jako buchty,doma moc úspěch nesklidily.Moji kluci řekly-kulatá buchta…..

  2. Jarda Piša říká: 4.4.2015

    Jsou dobré

  3. Klárka říká: 30.1.2016

    Já je teda nadýchané měla.Lepší než z krámu.

Přidat komentář