Mléčné řezy

Autor receptu Láďa Hruška

Mléčné řezyPochoutka pro každé dítě skoro od plenek. Mléčné řezy jsou něčím, čemu neodolají ani mnozí dospělí. Bohužel jsou ale v cukrárně docela drahé, nicméně – i je si můžete s Láďou Hruškou dopřát za pár kaček. A možná i chutněji, bez konzervantů a podobně!

Ingredience:

Na těsto:

tři vejce
čtyři lžíce cukru
tři lžíce oleje
dvě lžíce kakaa
pět lžic polohrubé mouky
půl lžičky kypřícího prášku

Na náplň:

malá kostka másla
šest lžic moučkového cukru
dvě lžíce vanilkového cukru
kostka měkkého tvarohu
kelímek zakysané smetany

Postup:

1) Cukr a vejce sešleháme do pěny, do které pak postupně přidáme kakao, olej, mouku a kypřící prášek. Vzniklé těsto pak vylijeme na plech a rozetřeme dotenka. Pečeme v troubě vyhřáté na zhruba 180 stupňů Celsia po dobu deseti minut.

2) V mezičase si uděláme náplň. Rozšleháme společně máslo a oba cukry, do toho přidáme pak i tvaroh a smetanu.

3) Upečené těsto přepůlíme, potřeme náplní a vytvoříme sendvič. Teď ještě nechat vše vychladnout v lednici, a to nejméně po dobu dvou hodin. A hurá, můžeme se do toho pustit!

Mléčné řezy

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. verča říká: 25.1.2015

    Dobrý den, prosim vás kolik je malá kostka másla? 250 g??

    • lenka říká: 1.2.2015

      To je velké máslo. Malá kostka je půlka z ní

  2. rebel říká: 1.2.2015

    Malé máslo je osminka z kila .

Přidat komentář