Měsíční čokoládové sušenky!

Autor receptu Láďa Hruška

čokoládové sušenkyČokoláda – taky ji máte rádi? Klasická čokoláda je ale nuda, zkuste čokoládu schovat do sušenkového těsta a třeba nebudete mít výčitky z tohodle malého hříchu :)

Sušenky jsou na přípravu snadné, jediné zdržení je odležení v lednici, ideálně přes noc.

 

Na čokoládové sušenky budete potřebovat:

  • 2 tabulky čokolády s min. 70% kakaa (225g)
  • 1/4 másla
  • 2 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • cukr na obalení (moučkový i krystal)

A jak na ně? Výroba čokoládových sušenek začíná rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté, co čokoláda mírně zchladne, vyšleháme si v míse základ těsta z vajec a cukru a přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do vzniklé hmoty pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.

Jakmile nám těsto bude držet pěkně pohromadě, zabalíme ho do fólie a dáme do lednice ztuhnout alespoň na tři hodiny, ideálně však přes noc. Když nám těsto vychladne, vytvarujeme z něho kuličky velikosti vlašského ořechu a každou postupně obalíme v cukru krystal a v následně v moučkovém cukru.

Kuličky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a šup s nima do předehřáté trouby na 170 stupňů. Doba pečení sušenek je asi 12 minut. Směs cukrů nám na povrchu sušenek vytvoří ony měsíční praskliny. Dobrou chuť!

Měsíční čokoládové sušenky!

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář