Melounová zmrzlina

Autor receptu Láďa Hruška

melounová zmrzlinaDomácí ruskou zmrzlinu jsme si již zkoušeli. Dneska se Láďa pustil i přes pomalu končící léto do letního receptu – osvěžující melounové zmrzliny. Příprava je skutečně levná a stojí pár korun :)

Ingredience

  • 1/2 menšího melounu
  • 10 lžic moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu nebo limetky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

A jak na to? Nejprve vydlabejte meloun, dužinu vypeckujte a poté rozmixujte. Do rozmixované dužiny melounu přidejte cukr, šťávu z limetky nebo citronu a smetanu. Vše spolu důkladně promixujte a přelijte do kovové mísy. Směs dejte na minimálně 3 hodiny do mrazáku, přičemž každou půlhodinu promíchávejte.

Melounová zmrzlina

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář