Lísko-oříškové sušenky

Autor receptu Láďa Hruška

lískooříškové sušenkyHledáte recept na malý sladký zákusek ke kafi nebo čaji? Zkuste snadné lískooříškové sušenky, které zrovna frčí v Americe. Zvládne je opravdu každý, jejich kouzlo spočívá pouze ve 3 ingrediencích!

Sušenky jsou snadné, levné a rychlé. Zvládne je opravdu každý, dítě i kuchařský amatér.

Na sušenky budete potřebovat:

  • 1 kelímek lískooříškového krému za cca 75,- Kč (můžete si udělat i vlastní, viz níže)
  • 1 kelímek hladké mouky za cca 3,- Kč
  • 1 vejce za cca 3,- Kč‘

Postup je velmi, velmi snadný. Jednoduše smíchejte všechny suroviny a až se spojí, na plech s pečícím papírem z nich vytvořte placičky, které můžete třeba ječtě ozdobit oříškem, pokud vám zbyl.

Pečte na 180 stupňů po dobu 10 minut.

 

A na závěr slíbený recept na domácí čokoládovo-oříškový krém, aneb taková domácí nutella:

  • 1 balíček lískových oříšků – 100 g (26,90 Kč)
  • 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka (29,90 Kč)
  • 2 tabulky mléčné čokolády (49,80 Kč)
  • 4 lžíce medu (5 Kč)
  • špetka soli

Nejprve na sucho opražíme lískové oříšky – na plechu v troubě při 180 °C cca 13 minut. Poté je dejte do útěrky, promněte v rukou a zbavte tak jádra slupek. Horká lísková jádra nasypte do mixéru a vytvořte krém, ten by měl být jemný. Mléko, čokoládu, med a sůl dáme do hrnce, ten vložíme do vodní lázně, a necháme rozpustit. Hmotu mícháme, dokud není hladká. Poté přidáme rozmixované oříšky a opět promixujeme, aby v krému nebyly hrudky.

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář