Langoše

Autor receptu Láďa Hruška

prirpava_langose

Pokud dostanete chuť na langoše, už pro ně nemusíte běhat do stánku. Podle tohoto jednoduchého receptu si připravíte tuto výbornou pochoutku snadno a rychle přímo u vás doma. Podívejte se na recept a pusťte se do smažení zlatavých langošů!

 

Suroviny:

  • 3 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 2 necelé hrnky mléka
  • 1 kostka droždí
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky soli
  • olej na smažení
  • sýr na posypání, kečup

CO budeme potřebovat navíc?

  • pánev, miska na zadělání těsta, vařečka

Postup:

  • Vytvoříme kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru
  • Poté přidáme do již do vzešlého kvásku ostatní suroviny a vytvoříme nelepivé hladké těsto
  • Necháme kvásek vykynout
  • Vyválíme placku silnou asi 2 cm a hrníčkem vykrájíme kolečka, která necháme dokynout tak 10 minut
  • Kolečka rukama vytaháme
  • Vložíme na pánev plné oleje
  • Smažíme cca 1 minut z každé strany
  • Potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem

Zajímavost: Víte, že langoše jsou původně maďarským pokrmem? Potřené lečem, patří mezi tradiční maďarské pokrmy. I slovo langoš vychází z maďarského výrazu „láng“, tedy česky plamen.

Ať už máte rádi langoše samotné, či potřené kečupem a česnekem, vyzkoušejte tento recept a jistě si ho zamilujete.

 

Dobrou chuť.

Prosím, ohodnoťte recept

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář