Kuřecí játra ve slaninové košilce – aneb alternativa na štědrovečerní stůl

Autor receptu Láďa Hruška

Kuřecí játra ve slaninové košilceProč musí být na tuzemských stolech zákonitě kapr a bramborový salát? Jsou přece i jiné zajímavé tipy, jak si pořádně okořenit sváteční večer. A navíc jídlem, které bude chutnat a rozhodně nevyjde na horentní sumu.

Ingredience:

balení kuřecích jater
pět plátků slaniny
pepř

Postup:

  • Játra propláchneme pod tekoucí vodou, očistíme a rozřežeme na malé kousky. Plátky slaniny potom rozpůlíme, kousky jater pak opepříme a zabalíme do slaniny (a vše zpevníme párátkem).
  • Připravíme si plech a pečicí papír, játra pak ve slanině pečeme asi deset minut při 200 stupních Celsia a na dalších deset minut teplotu o asi dvacet stupňů ztlumíme.
  • Podávat můžeme se salátem, mrkví a případně i bramborovou kaší.
Kuřecí játra ve slaninové košilce – aneb alternativa na štědrovečerní stůl

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář