Kuřecí bábovka

Autor receptu Láďa Hruška

Kuřecí bábovkaForma na bábovku je u Ládi v kurzu. Dnešní recept bude na slané a konkrétně na kuřecí bábovku. Recept je snadný, poskládáte ingredience do formy a zapečete.

Pokud máte jinou formu než na bábovku, klidně použijte tu.

Ingredience:

  • 8 kuřecích prsních řízků
  • 10 plátků slaniny
  • sůl, pepř, petržel, pažitka
  • 6 vajíček
  • 1 balíček salámu
  • sýr na strouhání
  • pórek nebo jarní cibulka, paprika

Postup je snadný:

Nejprve vyložte dno a stěny formy plátky slaniny – slaninu nechejte bez obav přes okraj, použijeme ji pro zabalení na konci. Kuřecí prsíčka nakrájejte na plátky a lehce naklepejte. Ingredience budeme vrstvit, takže si je rozdělte zhruba na poloviny. Každá vrstva se skládá zhruba takto: Rozprostřete do formy prsní řízky, osolte a opepřete. Na ně vyskládejte další vrstvu  ze slaniny, koleček salámu, cibulky, papriky a pórku. Posypte strouhaným sýrem a rozklepněte 3 vejce a posypte pažitkou.Znovu skládejte další vrstvu z druhé půlky surovin stejně jako jste vrstvili předchozí ingredience. Vejce si můžete rozšlehat spolu s pažitkou a použít je pro zalití rozmixovaná. Po dovrstvení můžeme na úplný závěr posypat sýrem a celou formu uzavřít, resp. zabalit přečnívající slaninou. Aby se vám slanina nespálila, ale krásně vypekla, překryjte vršek formy alobalem a pečte v troubě 1,5 až 2 hodiny na 220 °C.

Kuřecí bábovka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. martin říká: 30.8.2014

    prosim kdy vam vyjde velka kucharka predem dekuji . Rad podle vas varim

Přidat komentář