Korbáčiky

Autor receptu Láďa Hruška

Další recept Ládi Hrušky potěší každého milovníka sýra. Domácí korbáčiky z mozzarelly, které jsou chutnější a levnější než ty ze supermarketu.

Korbáčiky se připravují klasicky z kravského mléka, celá procedura ale trvá i několik dní. Podobně se ale u nás vyrábí i mozzarella, čehož Láďa promptně využil…

Připravíme si proto jednu mozzarellu, dva kastroly s vodou a mořskou hrubozrnnou sůl. Do jednoho z hrnců nalijeme horkou vodu, kterou řádně osolíme (zhruba 4 lžičky soli).

Až se sůl rozpustí, vložíme do kastrolu mozzarellu pokrájenou na menší kousky. Až se začnou přilepovat na lžíci, můžete začít s vytvářením korbáčiků.

Rozpuštěný sýr vezmeme na lžíci a hněteme prsty do kuliček. Z těch pak vytahujeme dlouhé „nitky“, jež ihned ochladíme ve studené vodě (opět řádně osolené). Až korbáčiky vyjmeme ze studené vody, necháme je okapat a můžeme si je hned dát k večeři.

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. valda říká: 15.4.2015

    je to suuuper zkošela

Přidat komentář