Jahodová marmeláda s vínem

Autor receptu Láďa Hruška

Jahodová marmeládaJahody Láďa Hruška dostal pořídil ve svém rodném Městci Králové a ukázal z nich několik receptů. Dneska přidal další, a to jahodovou marmeládu. A hezky bez chemických pomocníků.

Recept na jahodovou marmeládu je snadný a i přes přítomnost červeného vína vhodná i pro děti – víno vyvaříme a je ho tam skutečně jen kapka.

Ingredience:

  • půl kila jahod (19 Kč)
  • 2 hrnky cukru krystal (10 Kč)
  • 1 vanilkový cukr (1,5 Kč)
  • 1 citron (5 Kč)
  • 1 panák červeného vína (5 Kč)

Jak na to?

Nejprve omyjte jahody, které následně nakrájejte na půlky a ty dejte do hrnce. K nakrájeným jahodám přidejte normální i vanilkový cukr, promíchejte a dejte vychladit do lednice, zhruba na 3 hodiny. Jako nádoby si připravte sklenice, které je vhodné umýt a následně sterilizovat ve troubě – na 120 °C na dobu asi 15 minut.

Jahody povařte a až se rozpustí cukr, přidejte červené víno. vařte cca 15 minut, poté přidejte šťávu z citrónu a nechte vařit dalších 15 minut. Poté odstavte, nechte cca 10 minut vychladnout a podle chuti rozmixujte.

Hotovou směs nalijte do připravených sklenic a ty po zavíčkování otočte víčkem dolů, aby se víčko zatáhlo. po několika minutách, před úplným ztuhnutím otočte víčkem nahoru.

Jahodová marmeláda s vínem

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Olga Fojtíková říká: 30.6.2014

    Kolik skleniček je asi z uvedeného množství jahod? Díky

Přidat komentář