Jablkové růžičky

Autor receptu Láďa Hruška

Jablkové růžičkyDezert, který připomene umění vídeňských mistrů. Jablkové růžičky od Ládi Hrušky rozhodně budou slavit úspěch!

Budete potřebovat následující ingredience:

Jablka

Listové těsto

Skořicový a moučkový cukr

Marmeláda

Postup:

Jablka rozkrojíme a vyjmeme jádřince. Následně je pokrájíme na zhruba jeden až dva milimetrové plátky.

Poté vyválíme listové těsto a rozkrájíme na pěticentimetrové proužky. Ty z poloviny potřeme připravenou marmeládou a zasypeme trochou skořicového cukru, na který položíme několik plátků jablek, vše pak překryjeme druhou polovinou těsta.

Jednotlivé pláty těsta pak z jedné strany zavineme, aby vznikla „růžička“. Vše pak dáme na pečící papír a vložíme na čtvrt hodiny do rozpálené trouby (200 stupňů Celsia). Upečené růžičky pak lehce zasypeme moučkovým cukrem. A můžeme podávat!

Jablkové růžičky

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Andrea říká: 8.4.2015

    Recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Pokud nebudou plátky jablíček ohebné (tenké), budou se lámat a růžička se bude trochu rozpadat. To jen tip :-) Byly fantastické a jen se po nich zaprášilo.

  2. veronika říká: 4.5.2015

    skouseli sme je a byli vyborny a skousim je kazdy druhy tyden :D dekujeme Lado :D :D

Přidat komentář