Jablečný kompot

Autor receptu Láďa Hruška

jablečný kompotJablka jsou v této roční době jediné ovoce, které je dostupné stále ještě všude. Tak proč si jej nezavařit? Tradiční babský recept, který není nijak náročný – to Vám dnes přináší Láďa Hruška.

Ingredience:

čtyři jablka
deset hřebíčků
jedna celá skořice
vanilkový cukr
hrnek vody

Postup:

Jablka zbavíme slupky a pokrájíme na čtvrtky. Přelijeme je vodou a přidáme hřebíčky, skořici, cukr a vodu. Vaříme několik minut, do doby, než jablka trochu změknou. Kompot poté podáváme – buď z ledničky, nebo rovnou od sporáku!

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář