Jablečný dort

Autor receptu Láďa Hruška

jablečný dortJednoduchý a zároveň chutný. Nedávejte v obchodě tři stovky za dort v bio kvalitě, stačí Vám totiž jen minimum surovin, které najdete v každém menším obchodě.

Ingredience:

pět jablek
vanilkový pudink
čtyři lžíce cukru
půl lžíce skořice
balíček piškotů

Postup:

1) Jablka nejprve omyjeme, pak z nich oloupeme slupku a postrouháme je nahrubo. Do hrnce nalijeme asi čtvrt litru vody, přidáme skořici a jablka a podusíme vše asi po dobu pěti minut.

2) V misce mezitím promícháme pudink, čtvrt litru vody a všechen cukr. Poté smícháme vše v hrnci s jablky a vaříme do doby, než celá směs zhoustne.

3) Vyskládáme do mísy piškoty a přelijeme je částí směsi. A protože je to dort, děláme vrstvy – piškoty, jablečná směs – až do doby, než navršíme pěkný dort. Ten poté necháme vychladnout v lednici a můžeme podávat, dobrou chuť!

Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář