Irský likér

Autor receptu Láďa Hruška

irský likérVánoce bez špetky alkoholu? To snad ani není možné. Ale nebudeme pít jen tak něco, dnes si totiž připravíme tradiční irský likér, který klidně můžeme popíjet celou zimu. Jednoduše a opravdu rychle, žádných patnáct let v dubovém sudu, stačí tak dvacet minut!

Ingredience:

karamelový pudink
půl litru mléka
dvě plechovky karamelizovaného kondenzovaného mléka
půl litru rumu

Postup:

  • Připravíme si karamelový pudink (bez přidání cukru!) a hrnec s ním pak dáme do studené vody. Promícháváme, dokud nevychladne. Poté přilijeme mléko a rum, načež rozmícháme celou směs do řidšího krému. Ten poté můžeme ihned rozlévat a popíjet…
Irský likér

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. žanetka říká: 17.3.2015

    ja láďu miluju a jeto muj vzor
    chtela bych se snim setkat :* (30) !!!volná!!!

    • M říká: 19.4.2015

      Ahoj Žanetko
      škoda,že Miluješ L.H. … :-(
      kdybys byla z Brna=hned bych Se hlásil!!! :-)
      fajné den :-)

  2. Antonín říká: 30.9.2015

    Určitě Irský likér udělám,dám vědět jak chutnal.

  3. wendy říká: 2.12.2015

    delam ho porad lepsi jak vajecny super

  4. Růža říká: 24.4.2016

    Tento likér již dělám léta a je fakt moc dobrý.Hlavně ho dělávám své snaše k vánocům i k narozeninám a je spokojena.Doporučuji.

Přidat komentář