Dřevorubecký Hermoš

Autor receptu Láďa Hruška

hermelin_v_alobalu

Milujete hermelín? Dejte ho do trouby! Hermelín totiž nemusíte jíst pouze v surovém stavu, mimo oblíbené nakládání můžete zvolit i tepelnou úpravu v alobalu, která oslní každého nejen na letním grilování, ale i při přípravě doma v troubě. Podívejte se na náš recept a inspirujte se.

 

 

 

 

Suroviny:

  • 1 hermelín
  • 1 plátek salámu Gothaje
  • lžíce kremžská horčice
  • 1 lžička našeho oblíbeného koření
  • 1 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje

Příprava:

  • Smícháme koření s olejem
  • Vznikne nám marináda, kterou potřeme hermelín ze všech stran
  • Položíme plátek Gothajem a poté potřeme horčicí
  • Zabalíme do alobalu
  • Pečeme 20 minut v troubě na 170 °C

Tip: Hermelíny před pečením nikdy nerozkrajujte nebo nepropichujte. Při vysoké teplotě poté vytečou dříve, než budou hotové!

 

Fantazii se meze nekladou a k hermelínu můžete přiložit i jiné, vámi oblíbené pochutiny. Vyberte to, co máte nejvíce rádi a zapékejte s hermelínem. Zaručujeme vám, že si pochutnáte! 

Prosím, ohodnoťte recept

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář