Domácí zmrzlina podle Ládi Hrušky

Autor receptu Láďa Hruška

Zmrzlina, jak má být. Levně a chutně, navíc bez chemie. Děti se budou olizovat. A z čeho takovou zmrzlinu připravíme? Náklady na tuto porci jsou přibližně jen třicet korun!

Ingredience:

tři vrchovaté lžíce hladké mouky
šest žloutků
devět lžic cukru
půl litru mléka
vanilkový cukr
dva panáky olivového oleje

Postup:

  1. Mléko přelijeme do hrnce a zahřejeme.
  2. V misce promícháme žloutky, moučkový i vanilkový cukr a mouku – mícháme do doby, než vznikne kaše.
  3. Kaši pak přimícháme do mléka a přivedeme k varu. Nezapomeneme stále míchat!
  4. Až se vytvoří směs podobná pudingu, necháme zchladnout.
  5. Do zchladlé hmoty nalijeme olivový olej a promícháme.
  6. Na dalších šest hodin přijde celá směs do mrazáku. Nezapomínáme občas promíchat!
  7. Teď už jen dochutit podle preferencí – mandlemi, čokoládou či ovocem. A můžeme podávat!
Prosím, ohodnoťte recept

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář