Domácí veka

Autor receptu Láďa Hruška

Máte chuť na opravdu křupavou a výtečnou veku? Láďa Hruška pro Vás má super recept. Tři veky jen za deset korun? Ale ano, jde to. A domácí veka navíc chutná tak nějak lépe než kupovaná, nejen kvůli té ceně…

Ingredience:

dva a půl hrnku hladké mouky
tři čtvrtě kostky droždí
dvě lžíce olivového oleje
dvě lžičky soli
hrnek vody

Postup:

Do mísy vsypeme mouku, uděláme do ní důlek a nadrobíme do něj kousky droždí. Přilijeme trochu vody a čekáme, než vzejde kvásek. Poté přidáme olivový olej, sůl a vodu, vzešlé těsto poté rozpracujeme dohladka. Připravíme bochník, přikryjeme jej utěrkou a počkáme zhruba hodinu, mezitím bude těsto kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři kousky a uděláme z nich válečky. Ty budou na plechu ještě asi dvacet minut kynout. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia, veky potřeme trochou olivového oleje a zhruba dvacet minut pečeme. Dobrou chuť!

Domácí veka

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. daniela patavova říká: 14.1.2015

    Recept na veky jsem udelala presne podle receptu i upekla ale mam je nejake tuhsi a ne krupave jak maji byt nevim kde se stala chyba.

Přidat komentář