Domácí pivní rohlíky

Autor receptu Láďa Hruška

Pivní rohlíky jsou poměrně oblíbenou pochoutkou. Samozřejmě si je můžete připravit i doma, Láďa Hruška rád řekne, jak na to.

Ingredience:

Tři a půl hrnku polohrubé mouky
vejce
lžíce mléka
lžička soli
kmín, hrubá sůl na posyp
hrnek světlého piva
¾ kostky droždí
velký panák oleje

Toto množství stačí zhruba na dvanáct rohlíků. Cenově vyjdou dvě koruny za kus, v obchodě to může být až trojnásobek.

Postup:

Trochu ohřátého piva a droždí vytvoří kvásek, jenž vlijeme do důlku, který jsme udělali v mouce. Směs pak necháme chvíli kynout a až se v ní začnou tvořit bubliny, dolijeme do ní zbytek piva, olej, žloutky z vajec a zpracujeme těsto, které necháme tři čtvrtě hodiny kynout.

Poté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct kousků. Ty vytvarujeme do bochánků a rozválíme na placky, které srolujeme do podoby rohlíků. Na plechu s pečícím papírem je pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia pět až sedm minut, takzvaně „do zlatova“. Předtím je ještě potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a solí.

Domácí pivní rohlíky

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář