Domácí paštika

Autor receptu Láďa Hruška

paštikaChtěli byste si doma udělat paštiku? Nemusí to být vůbec těžké. Experimentátor Láďa Hruška zvládl přípravu této super paštiky za necelou půlhodinu. Dnešní recept je kombinace několika receptů o paštikách.

Co budeme na paštiku potřebovat?

  • 500 g kuřecích jater
  • 1/2 kostky másla
  • špetku majoránky
  • 1 lžičku soli
  • špetku pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibuli
  • 1 panák smetany
  • po hrsti nasekaných mandlí a sušených brusinek

Láďa Hruška spočítal i finance a všechny uvedené suroviny by vás měly stát zhruba 75 korun za 700 g paštiky.

Postup je snadný.

Nejprve důkladně propláchněte játra vodou, nakrájejte je na kousky a odstraňte případné blány. Dále nadrobno pokrájejte cibulku a osmahněte ji  na pánvi na dvou lžících másla. Přidejte majoránku, česnek a vše spolu nechte provonět. Pak přidejte játra a zhruba deset minut restujte.

Až jsou játra hotová, celou směs přesunňte do vyšší nádoby, přidejte sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše můžeme pro chuť zjemnit panákem smetany. V samotném závěru do paštiky přidejte nasekané mandle a brusinky, nechejte vychladit v ledničce a můžete podávat. Hotová domácí paštika vydrží v lednici i 5 dnů. Přejeme dobrou chuť!

Domácí paštika

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Marie říká: 8.10.2014

    Doporučuji do paštiky přidat ještě trošku chilli papričky, dodá to tomu úplně jinej šmrnc

Přidat komentář