Domácí okurková limonáda

Autor receptu Láďa Hruška

Venkovní počasí láká ke sportování, případně také k posezení pod pergolou, na terase či zahrádce. Láďa Hruška přináší osvěžující recept, který je ideální právě v tom druhém případě.

Co byste řekli na domácí okurkovou limonádu? Je to relativně dost snadný recept, navíc oproti posezení v restauraci ušetříte nemalou finanční částku. Rozdíl na litr limonády může činit i více než třicet korun – a v trochu širší společnosti určitě u jednoho litru nezůstane, že?

Budete potřebovat následující ingredience:

1,5 litru neperlivé vody (perlivá samozřejmě nevadí)

jednu salátovou okurku

med, event. třtinový cukr – zhruba dvě polévkové lžíce

dvě limetky

Salátovou okurku je třeba nejprve oloupat a pokrájet na větší kostky. Pomocí mixéru pak vytvoříme pyré, do kterého přimícháme asi půl litru vody. Výslednou směs necháme zhruba čtvrt hodiny v chladničce. Potom vše přecedíme přes sítko do džbánu, osladíme medem nebo cukrem a přidáme i vymačkanou šťávu z limetek. Dobrou chuť!

Domácí okurková limonáda

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Mia říká: 6.4.2014

    Mě chutná víc s jemně perlivou vodou :) Jinak super! A zkuste limošku z červené řepy!

  2. pavelkoliha říká: 1.8.2014

    Skoušel sem to z mrkve,jablek z rajčat vše se dá pít vinikající.

Přidat komentář